Makaron Bartolini 2 jajeczny 400g krajanka cienka
-
Sobota 23 Listopad 14:00 - 15:00
Cieniutki makaron mający zaledwie 1,5 mm, dzięki czemu jest tak delikatny i szybko się gotuje. W Polsce najczęściej serwowana jest z rosołem.
Bartolini 2-jajeczny to makarony inspirowane polską tradycją kulinarną. Ich skład oraz rzemieślnicze metody wytwarzania nawiązują do receptur stosowanych od lat na ziemiach polskich. Ich lekko chropowata powierzchnia charakteryzująca również makarony wyrabiane własnoręcznie w domowym zaciszu, to zasługa specjalnych metod wytwarzania i suszenia. To dzięki niej makaron ten doskonale chłonie sosy i zupy, lepiej trzyma się łyżki, nie skleja się i znacznie zwiększa swą objętość po ugotowaniu.
Nie zawiera masy jajowej, proszku jajecznego ani kurkumy. Jego naturalny, słoneczny kolor to to zasługa prostej, domowej receptury: tylko mąka, woda i świeże jaja z lokalnej fermy wybijane przez nas każdego dnia.
Składniki: mąka makaronowa pszenna, jaja świeże (9%)