KMINEK KAMIS 15 g
Sobota 23 Listopad 14:00 - 15:00
Kamis Kminek cały 15 g, gwarancja jakości.
Chleb z kminkiem jedli legioniści Juliusza Cezara, a znany smakosz z I wieku Apicjusz uwiecznił w antycznej książce kucharskiej przepis na sos do ryb na bazie kminku, z oregano i miętą. Do tej pory według średniowiecznych receptur wyrabia się holenderskie sery z kminkiem. Alzackim daniem flagowym jest ser z Munster serwowany z kminkiem i pieczonym ziemniakiem. Kminku używa się też do ciast i ciastek, do pieczonych jabłek, pieczywa, ziemniaków, tłustych mięs: wieprzowiny, kaczki, gęsi. A także jako bazę do znanego likieru kümmel.
Czy wiesz, że...
łyżka ziaren wrzuconych do kapusty niweluje jej zapach?
Informacje dla alergików:
Zawiera: Soja
Może zawierać: Seler, Zboża zawierające gluten, Jaja, Mleko, Gorczyca
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Kraj pochodzenia: Polska
Producent:
McCormick Polska S.A
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska