PRZYPRAWA KAMIS DO BIGOSU 20 g
Sobota 23 Listopad 14:00 - 15:00
Kamis Kuchnia polska Przyprawa do bigosu i potraw z kapusty Mieszanka przyprawowa 20 g, bez dodatku glutaminianu monosodowego, gwarancja jakości.
Podróżując, poznałem ważną zasadę: w gościnie zjada się to, co poda gospodarz. Nie grymasiłem więc na widok śniadania z bigosem litewskim w roli głównej. Był ze słodkiej kapusty, kwaśnych jabłek i co najmniej pięciu gatunków mięsa. Ponoć im więcej razy odgrzewany, tym lepszy, choć nie jest łatwo zachować taki bigos na kolejne posiłku, bo nawet o poranku szybko znika.
Składniki: sól, gorczyca biała, cukier, kolendra, kminek - 7%, papryka słodka - 6,5%, czosnek granulowany - 6%, ziele angielskie, owoc jałowca, rozmaryn, suszony koncentrat grzybów leśnych (koncentrat grzybów leśnych, maltodekstryna, barwnik: karmel amoniakalny), grzyby suszone (borowiki).
Informacje dla alergików:
Zawiera: Gorczyca
Może zawierać: Seler, Zboża zawierające gluten, Jaja, Mleko, Soja
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Kraj pochodzenia: Polska
Wartości odżywcze | Średnia wartość odżywcza 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 904/217 (kJ/kcal) |
Tłuszcz | 7,7 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6 g |
Węglowodany | 19 g |
w tym cukry | 18 g |
Białko | 9,6 g |
Sól | 41,5 g |
Producent:
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska