ZUPA KNORR NUDLE SER-JALAPENO 69 g
Sobota 23 Listopad 14:00 - 15:00
Knorr Nudle Zupa-danie ser z papryczką jalapeño 69 g, gwarantujemy: doskonały smak, bez barwników.
Składniki: Kluski (82,6%): mąka pszenna, tłuszcz palmowy, sól, skrobia modyfikowana, cukier, olej rzepakowy, ekstrakt z kurkumy, Mix przyprawowy (17,4%): skrobia, aromaty (w tym mleko), olej słonecznikowy, ser topiony (9%) [ser, preparat serwatkowy (mleko), sól, aromaty (w tym pszenica)], mineralna sól potasowa, wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, inozynian disodowy i guanylan disodowy; koncentrat pomidorowy*, laktoza, cukier, kurkuma*, tłuszcz palmowy, białka mleka, kmin, zielona papryka jalapeño (0,5%), zielona papryka (0,4%), natka kolendry* (0,4%), wędzone chili, *Uprawiane w sposób zrównoważony.
Informacje dla alergików:
Zawiera: Mleko, Pszenica
Może zawierać: Seler, Zboża zawierające gluten, Jaja, Gorczyca, Soja
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sposób przygotowania:
1. Kluski i zawartość saszetki wrzuć do naczynia.
2. Zalej 350 ml (1,5 szklanki) gorącej wody, wymieszaj i zostaw na 3-5 minut.
3. Gotowe! Smacznego!
Masz ochotę na danie? Pokrusz kluski i wrzuć do naczynia. Zalej wrzącą wodą. Odczekaj 3-5 minut. Odcedź. Wrzuć zawartość torebki smakowej i dokładnie wymieszaj. Możesz już wbijać widelec.
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza przyrządzonej zupy 100 ml | Wartość odżywcza przyrządzonej zupy 1 porcji** | %* w porcji** |
---|---|---|---|
Energia | 392 kJ | 1381 kJ | 17% |
Energia | 94 kcal | 330 kcal | 17% |
Tłuszcz | 4,3 g | 15 g | 21% |
w tym kwasy nasycone | 2,0 g | 7,1 g | 36% |
Węglowodany | 12 g | 41 g | 16% |
w tym cukry | 0,5 g | 1,8 g | 2% |
Błonnik | <0,5 g | 1,3 g | |
Białko | 1,6 g | 5,8 g | 12% |
Sól | 0,73 g | 2,6 g | 43% |
* % referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). | |||
** Opakowanie pozwala na przygotowanie 1 porcji - 350 ml. |
Producent:
Unilever Polska Sp. z o.o.
Al. Jerozolimskie 134
02-305 Warszawa