ZUPA VIFON CURRY KURCZAK OSTRY 70 g
Sobota 23 Listopad 14:00 - 15:00
Vifon Zupa błyskawiczna o smaku kurczaka curry 70 g, ostra, Laur Konsumenta 2020, marka nr 1 w Polsce*, bez substancji konserwujących, * Tan-Viet za Nielsen, Panel Handlu Detalicznego, Cała Polska z dyskontami (Food), Sprzedaż ilościowa i wartościowa w okresie I-XII 2020, kategoria: zupy, segment zupy chińskie.
Składniki: kluski (91,7%): mąka pszenna, tłuszcz palmowy, tapioka, sól, skrobia modyfikowana, cukier, stabilizatory: trifosforany, guma guar; substancje spulchniające: węglany potasu, węglany sodu; kurkuma, dodatki smakowe (8,3%): sól, rafinowany olej palmowy, cukier, curry w proszku w zmiennych proporcjach (9,2%): kurkuma, anyż, goździk, nasiona kolendry, cynamon; suszone warzywa w zmiennych proporcjach (8,6%): marchew, szczypior, kolendra; wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, guanylan disodowy, inozynian disodowy; aromat (jaja, orzeszki ziemne, soja), chili (1,4%), czosnek, trawa cytrynowa (0,5%), pieprz, substancja przeciwzbrylająca: E 551; barwnik: karoteny; ekstrakt z chili (0,01%), przeciwutleniacz: E 306.
Informacje dla alergików:
Zawiera: Jaja, Orzeszki ziemne, Soja, Pszenica
Przechowywać w suchym i nienasłonecznionym miejscu.
Sposób przyrządzania:
1. Kluski pokruszyć i wrzucić do głębokiej miski. Przyprawy z torebek dodać do smaku. Zalać 0,4 litra wrzącej wody.
2. Przykryć na 3 minuty.
3. Po wymieszaniu zupa jest gotowa do spożycia.
Kraj pochodzenia: Wietnam
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza na 100 g gotowego produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 295 kJ / 70 kcal |
Tłuszcz | 3,3 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 1,1 g |
Węglowodany | 8,9 g |
w tym cukry: | <0,5 g |
Białko | 1,2 g |
Sól | 0,66 g |
Producent:
TAN-VIET International S.A.
ul. Marco Polo 9,
83-031 Łęgowo,
Polska