PRZYPRAWA KAMIS DO FASOLI 20 g
Wtorek 26 Listopad 14:00 - 15:00
Kamis Kuchnia polska Przyprawa do dań z fasoli Mieszanka przyprawowa 20 g, bez dodatku glutaminianu monosodowego, gwarancja jakości.
Pyszna fasola trafiła na europejskie stoły w XVI wieku - z Ameryki Północnej do Włoch, Hiszpanii, Francji i Anglii. Co ciekawe, zajadano się nią zarówno na dworach, jak i w lepiankach. Przez wieki dorobiła się wiernych ziołowych i korzennych towarzyszy, którzy podkreślają jej smak. Oprócz kminku i majeranku jest również chili.
Składniki: sól, majeranek - 24%, gorczyca biała, czosnek, kminek - 8%, kolendra, papryka słodka, chili - 3%.
Informacje dla alergików:
Zawiera: Gorczyca
Może zawierać: Seler, Zboża zawierające gluten, Jaja, Mleko, Soja
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Kraj pochodzenia: Polska
Wartości odżywcze | Średnia wartość odżywcza 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 902/217 (kJ/kcal) |
Tłuszcz | 7,8 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,7 g |
Węglowodany | 12 g |
w tym cukry | 11 g |
Białko | 13 g |
Sól | 33,5 g |
Producent:
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska