CUKIER ŻELUJĄCY DIAMANT 3:1 500 g

9,69 zł
DIAMANT
5907069000321
-
date_range Najwcześniejsza możliwa data dostawy przy aktualnie wybranych produktach
Sobota 23 Listopad 14:00 - 15:00

Diamant Cukier żelujący 3:1 500 g, prosty sposób na konfitury, 1,5 kg owoców na 500 g cukru żelującego, krótkie gotowanie, oszczędność energii, zawiera pektynę.

Składniki: cukier, substancja żelująca: pektyna, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, olej roślinny (palmowy/ koksowy), substancja konserwująca: sorbinian potasu.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepis podstawowy 1. Owoce umyć, obrać ze skórki, usunąć pestki lub szypułki. 2. Odważyć 1,5 kg przygotowanych owoców i dokładnie rozdrobnić. 3. Masę owocową połączyć z 500 g cukru żelującego Diamant 3:1. Doprowadzić do wrzenia cały czas mieszając. Gotować przez 3 minuty nie przerywając mieszania. 4. Gorącymi konfiturami napełnić słoiki i natychmiast je zamknąć (użyć zamknięcia typu Twist-off). Nie należy używać innego typu zamknięcia. Konfitury z kawałkami owoców Owoce umyć, obrać ze skórki, usunąć pestki lub szypułki. Odważyć 1,5 kg przygotowanych owoców i rozdrobnić na kawałki. Rozdrobnione na kawałki owoce zmieszać z 500 g cukru żelującego Diamant 3:1 i pozostawić w przykrytym naczyniu na 3-4 godziny. Następnie doprowadzić do wrzenia i ciągle mieszając gotować przez 3 minuty. Gorącymi konfiturami napełnić słoiki i natychmiast je zamknąć. Galaretki 1,2 litra zimnego soku z owoców zmieszać z 500 g cukru żelującego Diamant 3:1. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 3 minuty, nie przerywając mieszania. Gorącą galaretką napełnić słoiki i natychmiast je zamknąć. Ważne wskazówki Najlepsze przetwory uzyskuje się ze świeżych owoców. Każdorazowo gotować tylko 1,5 kg przygotowanych owoców z 500 g cukru żelującego Diamant 3:1. Uzyskane przetwory mają długi okres trwałości, ale mogą ulec przebarwieniu - dlatego należy przechowywać je w chłodnym i zaciemnionym miejscu a po otwarciu-w lodówce. Udanych przetworów!

Wartości odżywczeWartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna1681 kJ/396 kcal
Tłuszcz0,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,3 g
Węglowodany97 g
w tym cukry97 g
Białko0 g
Sól0,04 g

Producent:
Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35,
60-837 Poznań

CUKIER ŻELUJĄCY DIAMANT 3:1...

9,69 zł