BUDYŃ DR. OETKER WANILIOWY 40 g
Sobota 23 Listopad 14:00 - 15:00
Dr. Oetker Budyń smak waniliowy 40 gZ pewnością pamiętasz z dzieciństwa wspaniały zapach ciepłego budyniu, który gotowała mama czy babcia. Budyń Dr. Oetkera to doskonały deser dla Twojej rodziny i świetny pomysł na smaczny podwieczorek dla dzieci. Pełny smak i aksamitna konsystencja zadowolą każdego smakosza. Budynie są także wspaniałym dodatkiem do ciast i deserów. Na ich bazie możesz przygotować lekkie torty, serniki, babeczki lub różnego rodzaju desery i naleśniki. Spróbuj wszystkie smaki! Co wyróżnia budynie Dr. Oetkera: - pełny smak - aksamitna konsystencja - idealny dodatek do ciast i deserów
Składniki: skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, aromaty, barwnik (karoteny), ekstrakt wanilii.
Informacje dla alergików:
Może zawierać: Zboża zawierające gluten, Mleko
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Na 0,5 l mleka 1. Z 0,5 l zimnego mleka odlej ćwierć szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając 2 łyżki (ok. 30 g) cukru. 2. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj. 3. Gotowy budyń wlej do salaterek. Budyń można spożywać na ciepło lub na zimno.
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2% tł.): 100 g | 1 porcja = 142 g | (%*) |
---|---|---|---|
Energia | 381 kJ | 542 kJ | 6% |
Energia | 90 kcal | 128 kcal | 6% |
Tłuszcz | 1,8 g | 2,5 g | 4% |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 1,0 g | 1,5 g | 8% |
Węglowodany | 16 g | 22 g | 8% |
w tym Cukry | 9,6 g | 14 g | 16% |
Białko | 3,0 g | 4,2 g | 8% |
Sól | 0,10 g | 0,15 g | 3% |
Przygotowany budyń można podzielić na 4 porcje. 1 porcja = około 142 g | |||
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Producent:
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk