FILETY ŚLEDZIOWE ŁOSOŚ W SOSIE POMIDOROWYM 175 g
Sobota 23 Listopad 14:00 - 15:00
Łosoś Ustka Filety śledziowe w sosie pomidorowym 175 g, wysoka zawartość Omega-3, Dobra Marka 2016 - jakość, zaufanie, renoma.
Składniki: filety ze śledzia atlantyckiego (Clupea harengus / obszar połowu: H* - Północno-wschodni Atlantyk FAO 27: Morze Norweskie (II a), Morze Północne (IV a, b, c), Północne i Południowe Morze Celtyckie (VII g, h) Morze Irlandzkie (VII a) lub K* - Północno-zachodni Atlantyk FAO 21: na zachód od nowej Szkocji) lub bałtyckiego (Clupea harengus membras / obszar połowu: M* - Morze Bałtyckie (FAO 27.llld)) (55% ryby przed sterylizacją), sos pomidorowy (45% przed sterylizacją): woda, koncentrat pomidorowy (20%), cukier, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól, skrobia kukurydziana modyfikowana, cebula suszona, substancja zagęszczająca: guma guar, ekstrakty przypraw (zawierają seler), naturalny aromat papryki, *H/L/M - w zależności od użytych składników: patrz nadruk przy dacie minimalnej trwałości: złowione w morzu włokiem pelagicznym.
Informacje dla alergików:
Zawiera: Ryba, Pszenica
Przechowywać w temp. +4 °C do +25 °C przy wilgotności względnej do 80%.
Kraj pochodzenia: Polska
Wartości odżywcze | w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna: | 649 kJ / 156 kcal |
Tłuszcz: | 10 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 2,2 g |
Węglowodany: | 4,4 g |
- w tym cukry: | 4,1 g |
Białko: | 12 g |
Sól: | 0,79 g |
Kwasy tłuszczowe Omega-3: | 1,9 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy (ALA): | 0,4 g |
- w tym kwas eikozapentaenowy (EPA): | 0,5 g |
- w tym kwas dokozaheksaenowy (DHA): | 0,6 g |
Podane wartości mogą ulegać naturalnym wahaniom. |
Producent:
Przetwórstwo Rybne Łosoś Sp. z o.o.
Włynkówko 49 B
76-202 Słupsk 2