SZPROT LOSOS W SOSIE POMIDOROWYM 175G
Sobota 23 Listopad 14:00 - 15:00
Łosoś Ustka Szprot w sosie pomidorowym 175 g. , wysoka zawartość Omega-3, doceń polskie, Dobra Marka 2016 - jakość, zaufanie, renoma.
Składniki: szprot (Sprattus sprattus / obszar połowu: Morze Bałtyckie FAO 27. III d / złowione w morzu włokiem pelagicznym) (55% ryby przed sterylizacją), sos pomidorowy (45% przed sterylizacją): woda, koncentrat pomidorowy (17%), cukier, musztarda (woda, ocet spirytusowy, gorczyca biała, cukier, sól, przyprawy), skrobia kukurydziana modyfikowana, olej rzepakowy, sól, mąka pszenna, substancja zagęszczająca: guma guar; regulatory kwasowości: kwas octowy i kwas cytrynowy; przyprawy, naturalny aromat papryki.
Informacje dla alergików:
Zawiera: Ryba, Gorczyca, Pszenica
Przechowywać w temp. +4°C do +25°C przy wilgotności względnej do 80%.
Kraj pochodzenia: Polska
Wartości odżywcze | w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna: | 547 kJ / 131 kcal |
Tłuszcz: | 7,2 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 1,9 g |
Węglowodany: | 4,5 g |
- w tym cukry: | 3,6 g |
Białko: | 12 g |
Sól: | 1,1 g |
Kwasy tłuszczowe Omega-3: | 1,3 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy (ALA): | 0,3 g |
- w tym kwas eikozapentaenowy (EPA): | 0,4 g |
- w tym kwas dokozaheksaenowy (DHA): | 0,6 g |
Podane wartości mogą ulegać naturalnym wahaniom. |
Producent:
Przetwórstwo Rybne Łosoś Sp. z o.o.
Włynkówko 49 B
76-202 Słupsk 2