MARGARYNA BENECOL KLASYCZNY 225G
Sobota 23 Listopad 14:00 - 15:00
Benecol Tłuszcz do smarowania z dodatkiem stanoli roślinnych klasyczny 225 g. , zawiera stanole roślinne.
Stanole roślinne zawarte w Benecolu skutecznie obniżają poziom złego cholesterolu już w 3 tygodnie! Włącz Benecol do codziennej diety!
Składniki: woda, olej rzepakowy, estry stanoli roślinnych (stanole roślinne 6,6 g/100 g), tłuszcz palmowy*, skrobia modyfikowana, sól (0,3%), serwatka w proszku (z mleka), emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny sojowe), aromaty naturalne, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), substancja konserwująca (sorbinian potasu), barwnik (karoteny), retinol, witamina D (cholekalcyferol), *posiada certyfikat zrównoważonej produkcji.
Ostrzeżenie: Udowodniono, że estry stanoli roślinnych obniżają poziom cholesterolu we krwi. Wysoki poziom cholesterolu jest czynnikiem ryzyka rozwoju choroby wieńcowej serca. Efekt obniżenia poziomu cholesterolu o 7-10 % uzyskuje się w ciągu 2-3 tygodni stosowania, przy spożyciu 1,5-2,4 g stanoli roślinnych dziennie, czyli np. 3-4 kromek pieczywa, posmarowanego produktem Benecol. Zalecana dzienna ilość produktu Benecol zawierająca 2 g stanoli roślinnych to 3 porcje po 10 g. Korzystny efekt występuje w przypadku dziennego spożycia 1,5-3,0 g stanoli roślinnych. Benecol należy stosować w ramach zrównoważonej i różnorodnej diety, obejmującej regularne spożywanie owoców i warzyw w celu utrzymania poziomu karotenoidów. Należy unikać spożycia dodanych stanoli roślinnych w ilościach większych niż 3 g/dobę. Benecol nie jest przeznaczony dla osób, które nie muszą kontrolować swojego poziomu cholesterolu we krwi. Spożywanie produktu Benecol przez osoby zażywające leki na obniżenie stężenia cholesterolu powinno odbywać się pod kontrolą lekarską. Istnieje wiele czynników ryzyka chorób serca. Zmiana jednego z nich nie daje gwarancji obniżenia ryzyka. Benecol nie jest wskazany dla kobiet w ciąży, karmiących piersią oraz dzieci poniżej 5. roku życia.
Informacje dla alergików:
Zawiera: Mleko, Soja
Przechowywać w temperaturze od +4°C do +8°C.
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g | Wartość odżywcza w 10 g (1 porcji produktu) |
---|---|---|
Energia | 1343 kJ/326 kcal | 134 kJ/33 kcal |
Tłuszcz: | 35 g | 3,5 g |
w tym kwasy nasycone | 5,1 g | 0,5 g |
jednonienasycone | 21 g | 2,1 g |
wielonienasycone | 9 g | 0,9 g |
Węglowodany | 2,7 g | <0,5 g |
w tym cukry | <0,5 g | 0 g |
Białko | 0 g | 0 g |
Sól | 0,30 g | 0,03 g |
Witamina A | 900 µg (113 % RWS¹) | 90 µg (11 % RWS¹) |
Witamina D | 75 µg (150 % RWS¹) | 0,75 µg (15 % RWS¹) |
Witamina E | 4,8 mg (40 % RWS¹) | 0,48 mg (4 % RWS¹) |
Omega-3 (kwas alfa linolenowy) | 2,2 g | 0,2 g |
Stanole roślinne | 6,6 g | 0,7 g |
¹Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal) |
Producent:
Raisio Sp.z o.o.
ul. Puławska 303,
02-785 Warszawa